Jak usunąć zdjęcia przesłane na Facebooka

Usuń niechciane zdjęcia ze swojego konta na Facebooku

Facebook umożliwia jednoczesne przesyłanie i usuwanie pojedynczych zdjęć, filmów lub albumów. Jeśli dodałeś coś na Facebooku i nie chcesz, aby już tam było, masz dwie opcje, jeśli to Ty dodałeś je w pierwszej kolejności.

  1. Ukryj albumy, zdjęcia lub filmy ze swojej listy znajomych.
  2. Usuń ich.

Usunięcie albumów, zdjęć lub filmów z Facebooka oznacza utratę wszystkich komentarzy, polubień i udostępnień tych zdjęć. A jeśli ich nie pobrałeś, aby je zachować, stracisz całą masę wspomnień z Facebooka.



Oto, co możesz zrobić, aby usunąć zdjęcia, filmy lub albumy z Facebooka. Uwaga: filmy i zdjęcia możesz usuwać tylko wtedy, gdy jesteś osobą, która je przesłała. Nie możesz usunąć zdjęć przesłanych przez znajomych. W takim przypadku, jeśli zostałeś oznaczony tagiem na zdjęciu znajomego, możesz usunąć oznaczenie siebie z tego zdjęcia lub ukryć swój tagowany obraz z dostosowanej listy. Wykonaj poniższe czynności, aby usunąć obrazy, filmy i albumy.



  • Zaloguj się na swoje konto na Facebooku i otwórz swój profil, który jest Twoją ścianą na Facebooku. Zobaczysz wszystkie zakładki zdjęć, znajomych, archiwum i wiele innych. Aby usunąć zdjęcie, musisz kliknąć zakładkę ze zdjęciami. Może to być ta obok karty znajomych, która znajduje się tuż pod zdjęciem na okładkę, lub ta, która znajduje się w lewej części strony.

    Otwórz swój profil na Facebooku



Usuwanie zdjęcia profilowego

  1. Teraz, jeśli chcesz usunąć określone zdjęcie profilowe, wykonanie wcześniej wspomnianego kroku nie jest ważne. Możesz bezpośrednio kliknąć swoje zdjęcie profilowe zamiast przechodzić do swoich zdjęć.

    Otwórz swoje zdjęcie profilowe. Jeśli bieżący nie jest tym, który chcesz usunąć, przejdź do tego, który chcesz, naciskając strzałkę.

  2. Widzisz kartę „opcje” po najechaniu kursorem na obraz? Kliknij na to.
  3. To pokaże Ci więcej opcji dla Twojego zdjęcia profilowego. Możesz edytować obraz, dodać lokalizację, pobrać go i usunąć. Jeśli chcesz to zdjęcie, musisz kliknąć opcję „Usuń to zdjęcie”.

    kliknij „Usuń to zdjęcie”

    Pojawi się okno dialogowe, aby potwierdzić tę akcję. Jeśli więc naprawdę zdecydowałeś, że chcesz usunąć to zdjęcie profilowe, kliknij niebieski przycisk z napisem „usuń”, a zdjęcie profilowe zostanie usunięte.



    Potwierdź swoje działanie

Usuwanie przesłanego zdjęcia

  1. Na swojej stronie ściany kliknij kartę „Zdjęcia”. Tak naprawdę nie ma znaczenia, którą kartę „Zdjęcia” klikniesz, niezależnie od tego, czy jest to karta u góry, czy po lewej stronie, kliknięcie którejkolwiek z nich przekieruje Cię na tę samą stronę.

    Kliknij Zdjęcia, aby usunąć przesłane zdjęcia.

    Tutaj znajdziesz wszystkie swoje zdjęcia. W tym te, w których jesteś oznaczony.

  2. Teraz kliknij obraz, który chcesz usunąć. Ale upewnij się, że jest to zdjęcie, które przesłałeś i nie zostało przesłane przez kogoś innego. „Twoje zdjęcia” to opcja dostępna dla wszystkich przesłanych zdjęć.

    Otwórz zdjęcie, które chcesz usunąć, i kliknij kartę Opcje na tym obrazie.

  3. Znajdź kartę „Opcje”, tak jak to zrobiliśmy wcześniej w przypadku zdjęcia profilowego. Kliknięcie tego przekieruje Cię do dalszych opcji, w których znajdziesz opcję „Usuń to zdjęcie”, aby usunąć obraz.

    Usuń to zdjęcie, musisz ponownie kliknąć.

    Kliknij „Usuń”, gdy pojawi się okno dialogowe po kliknięciu „Usuń to zdjęcie”.

    Potwierdź tę czynność, klikając Usuń

Usuwanie zdjęcia na okładkę

  1. Dostęp do zdjęć na okładkę można uzyskać na karcie Zdjęcia, a także bezpośrednio, klikając zdjęcie na okładkę, które znajduje się w Twoim profilu.

    Kliknij swoje zdjęcie na okładkę, gdzie pojawia się w Twoim profilu.

  2. Po kliknięciu zdjęcia na okładkę, tak jak w przypadku usunięcia innych zdjęć, pojawi się karta „Opcje”, a następnie „Usuń to zdjęcie”. Spowoduje to przekierowanie do okna dialogowego z pytaniem, czy chcesz usunąć zdjęcie na okładkę, czy nie.

    Kliknij Opcje, aby uzyskać więcej opcji

    Aby usunąć to konkretne zdjęcie na okładkę, kliknij to.

Usuwanie całego albumu

  1. Kiedy klikniesz „Zdjęcia” na swoim profilu, znajdziesz zakładkę z albumami i ją klikniesz.

    Tutaj pojawią się wszystkie Twoje albumy.

  2. Na każdym albumie znajdziesz te kropki, kliknij kropki obok albumu, który chcesz usunąć.

    Trzy kropki na każdym albumie to miejsce, w którym znajdziesz więcej opcji usuwania całego albumu.

    I kliknij „Usuń album”,

    Kliknij Usuń album, aby usunąć cały album. Robiąc to, usuwasz wszystkie zdjęcia z tego albumu, upewnij się, że to zrobisz, zanim klikniesz Usuń album

    Jeszcze raz.

    Usuń album